Κυριακή 16 Μαΐου 2010

008: Το μυστήριο της Βαπτίσεως

008: Το μυστήριο της Βαπτίσεως

Η κληρονομιά του Καινούριου Αδάμ, του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, γεννιέται και αυτή όπως και ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός, υπερφυσικά, δια μέσω του μυστηρίου της Βάπτισης. Γιατί λέγεται μυστήριο; Διότι υπάρχουν δύο σκέλη - ορατό και αόρατο: Αυτό που εκτελείται στον ορατό κόσμο και αυτό που εκτελείται στον αόρατο κόσμο.

Στο μυστήριο της Βαπτίσεως ο άνθρωπος ορατά βαπτίζεται στην κολυμπήθρα, με τρεις ολόκληρες καταδύσεις, κανονικά, όπως είναι διατεταγμένο - αυτό είναι ορατό γιά το ανθρώπινο μάτι


- και αόρατα (μυστηριακά) αποκόπτεται από το δέντρο του Αδάμ - το δέντρο της απώλειας


- και ενώνεται (μπολιάζεται) στο Δέντρο Ιησούς Χριστός, στο Δέντρο της Σωτηρίας.


Αυτό το Δέντρο είναι η Σωτηρία του ανθρώπου, είναι η Αμπελος Ιησούς Χριστός, είναι η αποκατάσταση της χαμένης Ένωσης του αν­θρώ­που με το Θεό, είναι ο Παράδεισος, είναι η Βα­σι­λεία των Ουρανών - εν ουρανώ καί επί γής (Ματθ.28:18).

Έτσι με την Ανάσταση του Κυρίου και την Ανά­λη­­ψη και την Εκτέλεση όλου του Σωτηρικού Έργου του Κυ­ρίου γεννήθηκε μια καινούρια Άμπελος. Η Άμπελος Ιησούς Χριστός, η Άμπελος της Σωτηρίας και της Αιώ­νι­ας Ζωής - ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός - Η Aμπελος Ιησούς Χριστός - η Καινούρια Ανθρωπότητα - το Γένος των Ορθοδόξων Χριστιανών - Η Ορθόδοξη Εκκλησία!

Όσοι νομί­ζουν ότι "ο Χριστιανι­σμός είναι ιδέα", ή - "ιδεολογία", ή νο­μί­ζουν ότι δήθεν "υπάρ­χει χρισ­τι­ανισμός εκτός Εκκλη­σίας" - έχουν παραπλα­νηθεί!



009: Χριστιανός είναι ΜΟΝΟ ο ενωμένος με τον Χριστόν! Η Αλήθεια δεν είναι πιά μόνο ιδέα! Ή Αλήθεια έίναι Προ­σω­πικότητα - η προσωπικότητα Ιησούς Χριστός! (Ιωάν.14:6) Η Αλήθεια ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ! (Ιωάν.1:14)